O scurtă vacanţă la mănăstire…

Aceste 3 săptămâni mi le-am petrecut la Mănăstirea Căşiel ( doream să stau mai mult dar din unele motive a trebuit să vin mai repede ) şi am aflat mai multe lucruri interesante pe care aş vrea să le împărtăşesc.

   Păr. Serafim Bădilă ( duhovnicul mănăstirii de maici de la Căşiel ) este şi duhovnicul LTCOR Dej şi are o bogată activitate duhovnicească. Păr. Serafim ( după cum ştiu cei ce au mai citit de pe blog ) l-a cunoscut atât pe păr. Arsenie Boca ( ce l-a trimis să se înscrie la Teologie deşi în acea perioadă familia păr. Serafim stătea cam rău cu banii şi nu vedeau cum s-ar putea asta dar păr. Arsenie i-a spus că vor apărea şi banii ) cât şi pe păr. Cleopa Ilie ( ce l-a cam „tras de ureche” că dădea Sf. Împărtăşanie foarte uşor ). Ceva cuvinte mai interesante în predicile păr. Serafim le-am notat:

   – profeţiile păr. Arsenie Boca:

          1. uciderea lui Ceauşescu;

          2. va veni o vreme când vă vor pune taxe pe tot ( ce se întâmplă cam acum );

         3. Bulgaria, Ungaria şi Rusia vor ataca România;

         4. Bucureştiul ( unde se întâmplă atât de multe păcate ) va fi ars la pământ;

         5. după acestea vor avea loc nişte schimbări în ţară ce vor face pe ceilalţi să privească cu admiraţie la noi.

   – profeţiile Sf. Ioan Iacob:

         1. cei ce merg acum dezbrăcaţi de voie vor ajunge să o facă de nevoie;

         2. unde se fac dansuri şi petreceri vor fi gloanţe;

   – profeţiile Sf. Cosma Etolianul:

         1. va veni o vreme când oamenii îl vor vedea pe drac printr-o cutie în casă ( televizorul, Internetul );

         2. va veni o vreme când oamenii vor vorbi între ei ca şi cum ar fi despărţiţi de un zid ( telefonul fix şi mobil );

         3. va veni o vreme când vor dispărea ţările ( Al 3-lea război mondial ).

   – păr. Serafim spunea şi de faptul că în România se trăieşte atât de rău ( cu banii ) iar în alte ţări cum ar fi în Suedia se trăieşte foarte bine cu banii. De ce? Pentru că cei din Suedia nu sunt ortodocşi şi nu fac atâtea avorturi câte se fac în România. Spunea păr. Serafim că această criză economică are la bază criza morală.

   – sistemul acesta în care ne aflăm are rolul de a ne face mai uşor de controlat pentru masoni. Soluţia este simplificarea vieţii ( renunţarea la tot felul de conforturi prin care se strică bani degeaba ) şi respingerea tuturor cardurilor cu cip ( buletine, card de sănătate, permis de conducere etc. ). Suntem în stare să renunţăm pentru Hristos la locul de muncă dacă ne obligă să luăm card cu cip (pentru plata salariilor)? Noi acum ne aflăm în perioada în care Hristos era în Grădina Ghetsimani şi se ruga pentru Sf. Patimi iar ucenicii dormeau. Noi dormim. Înainte să vină comuniştii şi să facă colectivizarea, tatăl păr. Serafim aude despre colectivizare ( lucra la mină ). Spune despre asta familiei şi că ar vrea să dea tot pământul ce îl aveau la un sărac din sat ca mai apoi să nu apară probleme cu comuniştii. Familia a fost de acord şi şi-au dat cu acte toate pământurile iar când au venit comuniştii n-au avut necazuri. Aşa au făcut şi alţi oameni mai bogaţi care auzeau astfel de zvonuri iar cei ce n-au făcut aşa au fost închişi că sunt burghezi. Aşa ar trebui să facem şi noi. Ar trebui să ne retragem cât de mult putem din acest sistem antihristic.

   – un fiu duhovnicesc a primit canon să scape de TV, Internet şi mobil ( că avea fix ). Oare când vom face şi noi asta?

   Îmi amintesc despre păr. Serafim că atunci când ţinea predicile mă simţeam ca şi cum păr. Serafim ar fi învăţătorul iar eu aş fi elevul cu lecţia neînvăţată ce îi este frică să nu fie ascultat. Adică ascultând la calculator predicile nu mi se par nu ştiu cât de speciale dar fiind în acelaşi loc cu păr. Serafim lucrurile sunt altfel. Mai ales că păr. Serafim mai vorbeşte şi cu unii din public.

   La mănăstire m-am apropiat şi de o soră de mănăstire care mi-a spus nişte lucruri interesante:

   – a avut şi ea unele crize în legătură cu Dumnezeu şi i-a spus un părinte îmbunătăţit că e de călugărie ( un lucru ce i se părea cu totul de negândit pentru ea )

   – Dumnezeu când te-a prins nu te mai lasă nici să vrei ( ca o completare pentru cârtitori: nu te mai lasă în sensul că ştie că după acele vremuri tulburi în care te afli tot pe El Îl vei alege şi de asta te ajută să treci de momentele grele )

   – un om dădea tot timpul ceva săracilor şi odată a văzut în ochii unui bătrân sărac, ochii Mântuitorului ce erau aşa de calzi şi de frumoşi încât atunci când  a ajung la lucru nu mai avea nici un chef de muncă de fericit ce era

   – ori unde ajungem este din purtarea de grijă a lui Dumnezeu şi din cauză că El vrea să ne înveţe ceva

   – este nevoie de o spovedanie generală odată pe an pentru a pătrunde tot mai adânc în sufletul nostru şi a mai scăpa de monştrii din noi ce îi avem din copilărie şi care ies foarte greu. Nu spunem doar păcatele ci şi unele lucruri ce ni s-au întâmplat şi ne-au influenţat negativ ( chestia cu spovedania generală mi-au mai spus două surori de mănăstire ).

   – la păr. Serafim vin tot mai mulţi tineri. Există azi o chemare a lui Dumnezeu faţă de tineri.

   O altă persoană cu care m-am întâlnit ( şi care pentru mine a fost o mare mirare ) este ÎPS Serafim Joantă, mitropolitul Germaniei. Duhovnicul ÎPS Serafim este păr. Serafim Bădilă ( un anti-ecumenist convins apropo de cei care cam tind să lovească în mitropolit ). A venit la mănăstire fără slavă, fără să anunţe pe nimeni deşi maicile au aflat de venirea sfinţiei sale în ziua în care a venit( mai în glumă întreba ÎPS Serafim pe păr. Serafim că de unde ştia că vine. Este cumva francmason? Iar păr. Serafim spunea că are sursele sfinţiei sale ). Uimit că un astfel de om este în faţa mea m-am grăbit să îi cer binecuvântare şi a fost şi foarte cald. M-a întrebat de unde sunt şi m-a impresionat plăcut. Următoarea zi a fost o Sf. Liturghie arhierească iar la predică ÎPS Serafim a spus nişte lucruri foarte interesante:

   – dăm vina pe masoni pentru tot răul din ţara asta că ei vor să ne distrugă ţara deşi noi înşine ne furăm şi facem tot felul de păcate şi de asta trăim atât de rău

   – poporul român este ( teoretic ) unul din cele mai credincioase din Europa ( conform statisticilor ) şi cu cele mai multe avorturi, sinucideri, tâlhării, corupţie din Europa

   – suntem ca poporul evreu care se considera perfect dar Iisus merge la o samarineancă să-i spună că e Mesia şi a lăudat credinţa unui soldat păgân

   – musulmanii ne dau lecţii prin viaţa lor care este mai creştină decât a noastră a ortodocşilor care deţinem Adevărul lui Hristos.

   Am mai întâlnit la mănăstire şi o femeie doctor de la PRO VITA ce s-a ocupat de pliantele anti-vaccin. A spus femeia aceasta nişte lucruri destul de urâte:

   – există o mafie a firmelor de medicamente

   – a primit ameninţări de la Ministerul Sănătăţii şi de la Direcţia de Sănătate din cauza pliantelor anti-vaccin

   – vaccinurile ar trebui respinse toate. De ce? Pentru că vaccinurile date la copii nu permite să aibă boala respectivă copiii ci o amână la maturitate. Chestia e că în copilărie boala este mai puţin periculoasă decât la maturitate şi nelăsând să facem boala la copilărie nu lăsăm să facem anticorpii şi singuri ne facem rău

   – la naşterea copilului teoretic spitalul trebuie să dea un act în care mama să semneze că e de acord să-i facă primele vaccinuri copilului. În România legea nu se respectă aşa că mama trebuie să facă o cerere că refuză să i se facă la copil vaccinuri

   – dacă şcoala spune că nu primeşte înscrierea unui copil din cauză că nu are vaccinurile făcute atunci părinţii să ceară să vorbească directoarei şcolii şi să o ameninţe că o dă în judecată şi va fi primit copilul ( motivul e că procesul va fi câştigat foarte uşor de părinţi )

   – să trecem la medicina naturistă. Medicina obişnuită în privinţa bolilor atacă simptomele şi nu cauzele ( ceea ce face medicina naturistă )

   – după avort multe fete s-au sinucis ( chiar şi în clinica de avort ) dar nimeni nu spune asta

   – totul este otrăvit: pasta de dinţi conţine ceva substanţe ce poate provoca cancer la tiroidă, le fel şi apa minerală sau naturală îmbuteliată în sticle. Am ajuns la concluzia cu o prietenă că tot ce putem face e ceea ce ne-a spus păr. Arsenie Boca: să face semnul Sf. Cruci peste tot.

   Îmi cer iertare dacă au fost multe veşti urâte dar adevărul e că trăim vremuri destul de grele. Să ne păstrăm nădejdea în Dumnezeu că nu ne lasă dar în acelaşi timp să fim tot timpul treji şi gata să părăsim totul ( aşa cum erau părinţii din Pateric ).

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s