Despre petrecerea de după nuntă

   Cu toţii ştim că după nuntă se face o petrecere în care ne bucurăm de unirea celor 2 tineri. Aş vrea să spun câteva cuvinte despre asta. Există 3 tipuri de astfel de petreceri: drăcească, lumească şi dumnezeiască.

   Petrecerea drăcească e cea care se face destul de frecvent azi cu băutură până cazi mort de beat, cu statul toată noaptea la dansuri, cu muzică curvească, cu dansatul miresei pe masă şi alte porcării băbeşti sau tot felul de prostii. Te duci la biserică să te uneşti în faţa lui Dumnezeu cu cea iubită şi după asta te comporţi ca un drac. Destul de trist. Arată asta cât reprezintă Hristos în viaţa ta.

   Petrecerea lumească e cea la care a fost Iisus în Cana Galileii. Se poate să fie puţină băutură cât să veselească inima omului ( adică cred că s-ar putea calcula pentru x-invitaţi să iasă vreo 2-3 pahare de băutură mai tare ), muzică de dragoste sau în care se exprimă bucuria nunţii şi dans dar nu curvăriile ce se fac în discoteci şi la unele nunţi ci dansuri pe respectivele muzici ce exprimă bucuria nunţii precum şi bucuria iubirii ( adică nu îşi au loc manelele 😛 ).

   Petrecerea dumnezeiască constă din rugăciune, milostenii, cântări bisericeşti şi poate chiar şi înfrânare pentru o săptămână între cei doi şi statul la o mănăstire unde să ajute cu munca şi să participe la Sfintele Slujbe.

   Dumnezeu nu cred că ne cere se facem petreceri dumnezeieşti dar măcar cele lumeşti în care să poată veni şi El. Dacă sufletul nostru şi al soţiei simte nevoia să se bucure de nuntă prin nişte muzică de calitate sau dacă vrem să bucurăm familiile printr-o astfel de muzică nu e păcat. Petrecerile dumnezeieşti sunt în general pentru cei care au o iubire foarte mare faţă de Hristos care trăiesc într-un alt univers pe care noi cei păcătoşi nu-l putem înţelege. Adică dacă sufletul nostru simte că vrea să se bucure de rugăciuni şi ce am mai spus despre petrecerile dumnezeieşti atunci să le facem. Dar dacă se supără familiile atunci nu mai bine facem un pogorământ şi facem o petrecere lumească ca să se bucure şi ei? Sau dacă ştim că aşa e bine dar sufletul nostru nu simte asta atunci de ce să ne făţărnicim? Hristos ne iubeşte aşa cum suntem noi. Dar în nici un caz petreceri drăceşti. Nici pogorăminte, nici nimic. Pogorământul e până la păcat.

Anunțuri

Un gând despre „Despre petrecerea de după nuntă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s