Despre maica Serafima

   Am văzut pe saccsiv un documentar foarte intersant:

Documentar EXCEPTIONAL: Copii de la Manastirea Banceni  

   Când am fost la Mănăstirea Căşiel, duhovnicul mănăstirii a fost pentru câteva zile într-un pelerinaj în Ucraina ( a fost dus de nişte fii duhovniceşti cu maşina ). Sfinţia sa vorbea în predică despre un păr. Mihail şi o maică Serafima. Nu sunt sigur dar cred că e vorba despre cei din articolul de la saccsiv.

   Maica Serafima era o tânără credincioasă. În acea perioadă nu era nici o biserică în satul ei aşa că se ruga lui Dumnezeu să facă acolo o biserică. Ea primeşte un semn de la Hristos spunându-i-se că va fi un preot ce va sluji în sat pe nume Mihail. Când vine păr. Mihail ( peste câţiva zeci de ani ) femeia îi spune că ea s-a rugat pentru ca să vină el acolo.

   Maica Serafima era un om fără nici un pic de răutate. Dacă cineva avea nevoie de bani sau ceva de la maica Serafima aceasta îi dădea iar dacă celălalt uita să restituie împrumutul ea se comporta ca şi cum nu ar fi dat nimic celui împrumutat. Dacă cel împrumutat îi dădea înapoi împrumutul, maica Serafima nu primea spunând că nu i-a dat nimic respectivului om ci ceea ce a dat, a dat lui Hristos.

   La un moment dat i s-a dat o mare ispită maicii Serafima încât un om şi-a construit casa în curtea ei. Iar maica în simplitatea ei nu i-a spus nimic zicându-şi: „probabil săracul om nu are unde să-şi facă casă”. Ea a fost tunsă mai târziu în monahism şi făcută stareţă la mănăstirea de maici.

   Cam atât ţin minte din predică. Dacă îmi voi mai aminti ceva voi mai completa aici. Un alt articol interesant mi s-a părut şi acesta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s