Mecanica relativistă

Făcând zilele acestea la fizică noţiuni de mecanica relativistă am hotărât să fac şi eu o asemănare între acest capitol de fizică şi anumite dogme ortodoxe aşa cum s-a mai făcut la mecanica cuantică de admin de la Ortodoxia Tinerilor.
Voi pune accent pe enunţul consecinţelor mecanicii relativiste şi nu pe explicaţiile fizice ce ţin de mecanica relativistă pe care nu ştiu câţi o pot înţelege şi pe câţi îi interesează.
Pe scurt mecanica relativistă are următoarele consecinţe:
– dilatarea temporală – acest principiu a apărut în special în basmul „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte” şi susţine că cineva care merge cu viteza luminii îmbătrâneşte mult mai încet ca un observator (paradoxul gemenilor – dacă un gemen merge cu o navă aproape de viteza luminii şi altul stă pe Pământ cel de pe navă va îmbătrâni multe mai încet decât cel de pe Pământ);
– relativitatea simultaneităţii – ce susţine că două evenimente ce au loc în locuri diferite la acelaşi moment pentru un observator se poate ca pentru un alt observator să aibă loc la momente diferite;
– contracţia lungimilor – ce spune că la o viteză aproape de viteza luminii lungimea unui obiect se contractă faţă de acel obiect dacă ar sta în repaus (paradoxul unei scării infinite ce încape într-un garaj).

Mie mi-au venit următoarele legături în minte dintre unele dogme şi fizica relativistă:
– dilatarea temporală – dacă mărim viteza tot mai tare îmbătrânirea celui care se mişcă se face tot mai încet. Atunci dacă ne apropiem de o viteză infinită se ajunge la viaţa veşnică.
– relativitatea simultaneităţii – evenimentele ce ni se întâmplă nouă acum în faţa lui Dumnezeu s-a întâmplat de mult aşa că El ştie dinainte tot ce ni se va întâmpla.
– contracţia lungimilor – pilda dată de Hristos că Împărăţia Cerurile este cât un grăunte de muştar sau a faptului că Împărăţia lui Dumnezeu nu are un loc fizic. Dacă tindem viteza la infinit se ajunge ca lungimile să se contracte la 0 adică să dispară pentru ceilalţi Împărăţia dar pentru cei din ea să fie existentă.

Dacă cineva are alte idei poate căuta pe internet despre mecanica relativistă şi să posteze aici că ar fi interesant.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s