What if God was one of us

Zilele trecute m-am uitat la nişte episoade din serialul „Joan of Arcadia”. Povestea e destul de simplă: o adolescentă are întâlniri cu Dumnezeu care îi dă tot felul de misiuni. În deschiderea episodului ( chestia aia unde scrie actorii şi toate cele ) e pusă muzica lui Joan Osbourne: „What if God was one of us?” care s-ar traduce „Cum ar fi dacă Dumnezeu ar fi printre noi?” şi la astfel de lucruri aş vrea să mă refer.

   Noi trăim nişte vremuri foarte grele în care este o foame foarte mare de Hristos. Spunea proorocul Amos ( dacă nu mă înşel ) că vor veni zile când va fi o foame puternică după cuvântul lui Dumnezeu. Cred că acele cuvinte spuse de Dumnezeu prin proorocul Amos se potrivesc zilelor de azi că nu pot să-mi explic altfel toate întoarcerile la tot felul de credinţe precum şi subiectele destul de interesante abordate în filmele de azi. Spunea păr. Rafail Noica că în ziua de azi filmele tratează nişte subiecte foarte adânci ce trădează căutarea puternică de Dumnezeu ce o are omenirea azi.

   Îndrăznesc să pun şi eu întrebarea: „Cum ar fi dacă Dumnezeu ar fi printre noi?”. Cum ar fi dacă sfinţii lui Dumnezeu nu ar fi călugării bătrâni cu barbă mare ci printre oamenii din jur pe care îi vedem tot timpul şi niciodată nu-i băgăm în seamă.

   Spunea o persoană sporită în rugăciunea inimii că în zilele acestea există foarte, foarte mult har. Dumnezeu dă mult mai uşor harul Său celor ce Îl caută decât în zilele de dinainte. Tocmai din cauza vremurilor cumplite ce le trăim Dumnezeu dă aşa mult har cerând mai puţine eforturi de la noi ca oricând. Chiar şi Sfinţii Părinţi vorbesc că în zilele din urmă va fi un har atât de mare cum n-a mai fost de la începutul lumii şi asta din cauză greutăţilor din acele zile.

   Dacă ne uităm la seriale, desene şi filme vedem că oamenii caută un alt fel de sfinţi faţă de cei tiparul arhicunoscut. Ei nu mai vor un cuvios ce face mii de acatiste, ţine mii de posturi, stă sute de ore la rugăciune. Ei vor ceva mai natural, vor un sfânt ca ei, vor un Klaus Keneth, o Vasula Ryden etc. ( Am mai corespondat cu Klaus Kenneth prin mail şi sunt de părere că ce trăieşte el e autentic în schimb am mari îndoieli în ce o priveşte pe Vasula Ryden ) Şi Dumnezeu poate să vorbească prin astfel de oameni indiferent de cultul de care aparţin. Singura problemă este că şi vrăjmaşul poate să îşi ea un chip de lumină şi să înşele pe oameni. Ortodoxia având o vechime de 2000 de ani are şi experienţă în înşelările demonice de aceea se descurcă mai bine în a vedea înşelările unde sunt. Totuşi, doar Dumnezeu Îşi ştie aleşii.

   Dumnezeu vrea mântuirea tuturor aşa că încearcă să intre în relaţii cu orice fel de oameni. Cei mai mulţi sfinţi ai lui Dumnezeu sunt cei din mijlocul nostru pe care noi nu îi cunoaştem. Aceştia sunt cei care duc lumea în spate. Marii Părinţi pe care îi ştim sunt lăsaţi de Dumnezeu ca nişte făclii ce ne arată calea spre Hristos, nouă celor orbi.

   Dar indiferent dacă aceşti oameni duc o viaţă aşa cum citim în cărţi este ceva comun pentru orice om ca să fie al lui Dumnezeu: e o persoană foarte puternică, o persoană ce se dăruieşte total pentru ceilalţi şi nu ţine cont de persoana proprie. Am cunoscut astfel de oameni şi pot da un exemplu clar ( tot un călugăr 😀 ) pe păr. Calistrat Chifan. Am înţeles că cei de la apologeticum au spus că e pro-cip. Pro sau anti cip o pot spune atât din auzite cât şi din experienţa proprie că păr. Calistrat Chifan e un părinte văzător cu duhul.

Anunțuri

Un gând despre „What if God was one of us

  1. Dumnezeu da mai mult har acum, pentru ca a-L cauta pe Hristos si a ramane in credinta pana la capat e atat de greu, incat echivaleaza cu multe din nevointele sfintilor de dinainte. E ingrozitor de greu sa te rupi de tot ce ai invatat si sa Il cauti pe Dumnezeu acum, cand peste tot ti se sugereaza ca daca mai crezi in Dumnezeu esti un super-prost si esti automat exclus din societate.
    Ioan Ianolide in cartea sa, „Intoarcerea la Hristos”, spunea un lucru cu care sunt perfect de acord: experimentul reeducarii de la Pitesti se aplica de acum intregii societati, iar acest lucru se poate vedea – suntem in plin proces de reeducare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s