Tehnologia viitorului

Mai sus sunt nişte filmuleţe despre lucruri realizabile în viitorul apropiat. Vrăjmaşul are la bază virtualitatea, minciuna, înşelarea. Vrăjmaşul lucrează prin imaginaţie, prin virtualitate. Lumea se apropie tot mai tare de virtualitate. Ne apropiem de ziua în care nu vom mai putea face diferenţa între realitate şi virtualitate.

Patimile noastre sunt nişte demoni ce au putere asupra noastră doar prin gândurile noastre, putere care şi ea e limitată de Hristos. Şi totuşi uitaţi cum demonii îşi câştigă un rol în lumea aceasta. Toate acele gânduri le transformă în realitate prin intermediul tehnogiei. Adică prin intermediul tehnologiei demonii încep să prindă contur şi formă, încep să aibă o putere tot mai mare de a activa printre oameni.

În aceste filmuleţe ne este prezentat totul frumos şi perfect, ne este prezentat o lume perfectă, o lume fără Dumnezeu şi fără patimi, o lume de roboţei. Dar oamenii nu sunt roboţei iar patimile fiecăruia sunt gata să iasă la iveală. Poate generaţia de acum nu va fi aşa de lovită de tehnologie dar în câţiva ani copiii, noile generaţii vor creşte în aceste lumi virtuale fiind neglijate tot mai tare de părinţi.

Ca să înţelegeţi vremurile tulburi în care ne aflăm imaginaţi-vă că Bau-Bau de sub pat şi toţi monştii de sub pat şi din dulapuri au pentru prima oară puterea să se arate la lumină. Imaginaţi-vă că s-a pornit o petrecere şi toţi se îmbată şi se bucură de petrecere iar monştrii deschid o uşă către lumea reală în timpul acesta. Imaginaţi-vă situaţia cu calul troian.

Trăim nişte vremuri tulburătoare. Controlul oamenilor prin cip se poate să nu fie posibil niciodată. Dumnezeu ştie. Dar chiar dacă nu va fi posibil totuşi dezvoltarea tehnologiei şi a virtualităţii ne arată că va veni o înrobire, o înrobire ce nu va putea avea ca scuză un implant ce te obligă să faci ce vrea el ci o înrobire dată de propriile tale patimi.

Mai e un înţeles demonic la dezvoltarea tehnologiei virtuale. Oamenii se izolează tot mai tare unul de altul odată cu dezvoltarea tehnologiei. Acum, cu noile tehnologii, oamenii vor putea să facă real acel turn babilonic al egoismului în care să se încuie şi atunci Hristos nu va mai putea în nici un fel să-i scoată de acolo. Orice necaz ar avea se bagă în acele lumi virtuale ( imaginaţi-vă o maşinărie în care să vă puteţi crea propriile lumi şi să puteţi să trăiţi în ele ) şi nu se mai smereşte omul ci se închide tot mai tare în universul lui, în mintea lui, ajungând prizonier a propriei lui minţi, a propriei lui înşelări. Nu-i mai trebuie soţ/soţie care are tot felul de fiţe ci poate avea pe cineva virtual şi care e perfect; nu-i mai trebuie copii şi familie că poate avea totul virtual. Deja oamenii joacă pe facebook jocuri în care îngrijesc o fermă dar oare câţi din ei stau să aibă grijă de un pământ în lumea reală?

Singura şansă ce ne aşteaptă este în viaţa în Hristos. Cu cât trece timpul oamenii vor fi nevoiţi tot mai tare să facă o alegere clară: Hristos sau lumea. Iar cei care Îl vor fi ales pe Hristos vor deveni oameni adevăraţi, sfinţi adevăraţi şi nimeni nu-i va băga în seamă fiind toţi preocupaţi de virtualităţile lor şi lăsând pe alţii să aleagă pentru ei. Ba mai mult, oamenii credincioşi vor fi o problemă pentru cei împătimiţi deoarece prin viaţa şi predica lor le va ataca lumea lor virtuală perfectă şi de asta poate chiar vor căuta să-i omoare.

Anunțuri

2 gânduri despre „Tehnologia viitorului

  1. Şi cam ce treabă au filmuleţele postate de tine mai sus cu demonii ?? Cine spune că în inima mea nu mai este Hristos, dacă eu apăs pe nişte butoane şi se stinge lumina în sufragerie ?? Fratele meu, ştii care e problema ta şi a altora ca tine, care se sperie de progres ca indienii de locomotive acum o sută de ani? Problema e că lumea v-a depăşit, diversitatea ei, de care n-aţi ştiut nimic şi pe care o descoperiţi acum prin internet, v-a copleşit sub toate aspectele, apoi v-a umplut de frustrări. Aici e buba. Vă simţiţi mici şi marginali, nu aveţi încredere în credinţa voastră, vă enervează şi nu înţelegeţi de ce alţii trăiesc altfel, încît singurul mod de a vă rezolva frustrările este de a demoniza lumea şi progresul tehnologic. Voi nu puteţi iubi dacă nu urîţi, blamaţi şi demonizaţi. De aici vă vine tăria şi energia.

    Cît despre filmuleţele care te-au speriat atîta, nu confunda problema/pericolul cipurilor cu avantajele tehnologiei moderne. Tehnologia în sine nu e nici bună, nici rea. Poate fi rea dacă vrei să controlezi oamenii cu ea, dar poate fi bună dacă ne ajută să trăim mai bine. Oamenii trebuie educaţi să nu devină „prizonierii” lumii virtuale, aşa cum trebuie educaţi în orice privinţă. Asta e problema. Pe care nu o rezolvă bigotismul, habotnicia, blamarea lumii, demonizarea ei etc. etc.

    Paradoxul vostru e că blamaţi virtualitatea şi progresul tehnologic, dar e plin netul de blogurile şi siteurile voastre, acuzaţi dezinformarea şi manipularea prin mass-media (ceea ce e adevărat), dar sunteţi primii care colportaţi tot soiul de ştiri şi filmuleţe apocaliptice făcute în laboratoarele scientologilor sau iehoviştilor, faceţi apologia curajului şi a mărturisirii, sub tot felul de nick-nameuri răsunătoare, dar staţi pitiţi în boscheţii anonimatului şi pentru nimic în lume nu aţi avea îndrăzneala asumării unei opinii. Cam asta-i treaba, fratele meu. Te-ai uitat prea mult la Matrix şi n-ai mai avut timp să citeşti Evanghelia. Probleme sînt, dar lumea nu se îndreaptă nici cu pietre, nici cu basme.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s