Cântecul nostru

În promoţionalul de mai sus este vorba de o fată surdo-mută ce vrea să cânte la vioară. Este foarte emoţionant filmul şi are ascuns în el un mesaj mai ascuns la care mă voi referi.

La începutul filmului e o scenă impresionantă în care tânăra surdo-mută îl întreabă plângânf pe bărbatul ce cânta la vioară de ce e diferită. Sunt destui de mulţi oameni ce nu se pot adapta societăţii de azi din cauza răutăţilor altora şi de multe ori îşi pun aceeaşi întrebare: de ce nu pot să fiu ca toţi ceilalţi? Şi ce răspunde acel bărbat? O întreabă: de ce trebuie să fii ca toţi ceilalţi? Nu e vorba aici doar de faptul că nu ar trebui să fim atât de preocupaţi în a fi ca toată lumea ci e mai mult. Noi ar trebui, ca acea fată, să folosim ceea ce avem diferit din plin pentru a ne împlini menirea şi scopul vieţii noastre. Noi ar trebui ca faptul că suntem diferiţi să ne impulsioneze spre a ajunge la ceea ce S-a gândit Dumnezeu când ne-a creat iar Dumnezeu nu a creat nici un om obişnuit. El creează tot tipul genii, oameni de geniu şi acolo trebuie să ajungem. Nu mai trebuie să ne plângem de greutatea vieţii ce o trăim ci să folosim totul în folosul nostru.

Un alt mesaj apare pe la sfârşitul filmuleţului. Când tânăra surdo-mută cântă la concurs vedem că ea pune în muzica ei bucuriile şi greutăţile ei şi creează o operă ce îi fac pe oameni să fie fără cuvinte. Păi Hristos e acea muzică în care trebuie să punem toate bucuriile şi suferinţele şi greutăţile noastre pentru a naşte un nou eu, un eu mai frumos, mai curat, mai dumnezeiesc. Toată viaţa noastră e o continuă naştere. Orice suferinţă duce la o naştere la fel şi bucuriile. Iar în veşnicie, la Judecată vom vedea ce eu am născut, care e cântecul nostru pe care l-am cântat investind tot ce avem în sufletul nostru. Post binecuvântat!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s