Atac mîrşav la adresa Mitropolitului Theofan al Iaşilor şi a Mănăstirii Petru Vodă

Am primit de curând pe mail o scrisorică trimisă de păr. Filotei Bălan:

Fraţii care au postat materialul acesta http://saccsiv.wordpress.com/2011/11/05/scandalos-mitropolitul-teofan-si-reprezentantii-patriarhiei-au-blocat-aducerea-moastelor-sfantului-ilie-lacatusu-la-manastirea-petru-voda/ s-au făcut, cu doar două zile înainte de hramul Mănăstirii Petru Vodă, vase ale vrăjmaşului diavol, lovind atît în Mitropolitul Theofan, care va fi protos al slujbelor de hram din această sfîntă mănăstire, cît şi reprezentanţii săi.

Ce s-a întîmplat, de fapt?
La iniţiativa unor Creştini de a aduce la Petru Vodă Sfintele Moaşte ale Sfîntului Ilie Lăcătuşu, Mitropolitul Theofan l-a însărcinat pe exarhul zonal, Arhimandritul Luca, egumenul Mănăstirii Bistriţa, să se ocupe de rezolvarea acestui caz. Drept care sfinţia sa l-a sunat pe Părintele Iustin, care a spus că nu crede că momentul este foarte potrivit ales, şi în consecinţă, nu este de acord. După aceea, părintele exarh Luca m-a sunat să-mi comunice că, deşi Mitropolitul Theofan ESTE de acord (desigur, cu binecuvîntarea autorităţilor ierarhice din Bucureşti), iată, aceasta este opinia Părintelui Iustin şi să transmit mai departe această hotărîre.

Am comunicat conţinutul convorbirii telefonice părinţilor din mănăstire şi mi-am văzut de treburi. Mare mi-a fost mirarea să văd întîi o postare fără conţinut, dar cu titlu de scandal pe un blog de scandal (2001.11.04 19:16 http://apologeticum.wordpress.com/2011/11/04/cui-ii-este-frica-de-sfantul-ilie-lacatusu-sfant-cu-moaste-intregi-doar-antihristilor-si-slugilor-satanei-le-este-frica/ postarea a fost scoasă după 24 de ore), ca apoi, o zi mai tîrziu să fie postat un material cu totul mincinos şi defăimător (2011.11.05 19:41) la linkul de mai sus de pe blogul anonimului saccsiv.

E vorba de un atac gratuit la adresa ierarhului pe care îl pomenim la fiecare sfîntă slujbă din această mănăstire, atac care vădeşte o suceală a minţii plină de răutate şi care aduce aminte de neputinţa diavolului de a spune adevărul, neputinţă cu care a îmbolnăvit minţile tuturor ereticilor de ieri şi de azi.

Dumnezeu să îi ierte pe neputincioşii care s-au făcut vase ale celui rău.

Mănăstirea Petru Vodă are un site propriu – http://petruvoda.ro – care, deşi foarte sumar şi sărac în informaţii, oferă lumii cam tot ce avem noi de spus acum. Nu stăm în mănăstire pentru a face trafic de internet sau, Dumnezeu să ne păzească, să provocăm vreun scandal în interiorul Bisericii ai cărei fii sîntem, ci ca să ne plîngem păcatele şi, unindu-ne cu Hristos, să ne putem ruga pentru toată lumea.

m. Filotheu

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s