De ce Linux?

Linux

Linux

Am avut o perioadă îndelungată de timp o mare problemă în privința păcatului furtului. Era vorba despre faptul că noi folosim jocuri piratate, programare piratate, sisteme de operare piratate, muzică piratată, filme piratate, etc. Și oricum ai încerca să o aranjezi furtul e furt. Și mă simțeam vinovat de acest păcat. Întrebi duhovnici dar nimeni nu știa să dea un răspuns. Și soluția ar părea că ar fi să nu mai folosim calculatorul. Iar aici apare Linux…

Probabil toți știu că Linux este un sistem de operare free și sunt foarte multe aplicații ce se instalează aici free. Pentru utilizarea personală avem aplicații ce pot înlocui Microsoft Office. Acum normal că nu egalează Microsoft Office în funcțiile sale dar pentru oamenii de rând cred că e de ajuns și un OpenOffice sau altele.

Sistemul de operare Linux e mult mai sigur ca Windows, nu există viruși, nu are crash-urile ce le are Windows, nu folosește atât de mult disk-ul fizic ca WIndows ( ceea ce crește rata de viață a disk-ului fizic și nu e nevoie de programe de defragmentare sau scanare de erori sau curățare a regiștrilor, etc.), nu merg așa de greu programele ca în Windows, etc.

Pentru ce folosesc majoritatea oamenilor calculatorul? Ca să editezi un document, să salvezi niște imagini în calculator, să navighezi pe Internet e destul de simplu și pe Linux. Linux poate fi puțin mai greu pentru chestii mai avansate decât nevoia minimă a unui utlizator. Iar dacă vrei mai mult atunci vei căuta informații să te descurci și cu Linux.

Sunt conștient că există aplicații importante ce merg doar pe Windows. Ok, dar câți utilizatori au astfel de aplicații și nu sunt piratate? Dacă ai nevoie de așa ceva atunci e de preferat să ai motive importante pentru a folosi astfel de lucruri și nu pentru că… ai chef să faci unele chestii.

Eu aș invita pe cât mai mulți creștini-ortodocși practicanți să folosească Linux pentru că după aceasta se vor putea duce la spovedit împăcați că nu au mai furat.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s