Codatori

În lumea asta au avut loc două mari schimbări ce au modificat lumea extrem de mult din punctul de vedere al evoluției: industrializarea ei și computerizarea ei.
Ingineria s-a dezvoltat într-un ritm alert odată cu revoluția industrială ( și înainte era un fel de inginerie… ingineria a fost de când omul a încercat să își ușureze viața 😛 ) iar programarea s-a dezvoltat într-un ritm alert odată cu revoluția informațională ( drept vorbind și o anumită programare în formă incipientă era din timpul revoluției industriale ).
Dezvoltarea domeniului informaticii a dus la o supra-căutare de programatori ce a dus la un moment dat la o supra-saturare de programatori ( sau dacă nu s-a ajuns e sigur că se va ajunge în curând ). Sau așa credem noi. Lucrurile stau de fapt altfel.
Odată cu explozia Internetului și a informaticii a apărut un nou domeniu de activitate, o corcitură dintre programare și mecanizare, numit codarea. Ce numesc eu codarea?
Păi, hai să ne gândim ce era înainte programatorul. Programatorul era cel ce dădea comenzii mașinii, cel care își creea un program pentru ceea ce trebuia. Dacă inginerul se ocupă cu partea fizică a unei aparaturi, programatorul se ocupă cu cea logică.
Totuși, în ziua de azi programarea nu se mai face ca înainte. A fost cândva demult un moment când calculatoare foloseau doar cei care aveau cu adevărat nevoie ( pentru scopuri practice și folositoare umanității ). La un moment dat s-a întâmplat ceva pe nume ”lăcomia” așa că unii tipi s-au gândit să folosească calculatorul pentru nimicuri, pentru distracțiile populației ”proaste”. Astfel a apărut Windows. 😛 Glumeam.
În momentul în care s-a început folosirea calculatoarelor pentru distracțiile oamenilor simpli a început o adevărată explozie. S-au creat tot felul de framework-uri și limbaje care să-i ajute pe programatori pentru a putea satisface această foame de neoprit a populației. Programarea a început să fie căutată și a început să fie mult ușurată prin apariția unor scripturi sau coduri de program construite de oameni pentru diferite nevoi. Iar aici apare codarea.
Codarea reprezintă ( după mine ) folosirea unui cod de program scris dintr-un limbaj în alt limbaj sau chiar în același limbaj. ”Codatorul” nu mai gândește cum să creeze programul ci el doar caută pe net ce îi trebuie și încearcă să copieze mecanic ce a găsit( bineînțeles că hiperbolizez ca să subliniez ceva ). Iar această mecanizare o pot face și animalele și de asta s-a ajuns la o supra-saturare de codatori.
Programatori încă nu sunt destui și sunt căutați pe bani buni dar codatorii sunt folosiți ca o marfă ieftină deoarece tot ce fac ei nu necesită efort intelectual prea mare, nu?…
Ce să mai vorbesc despre tâmpizarea umanității prin toată această tehnologie și izolarea ei într-un turn babel ce curând la va aduce distrugerea.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s