Un preot ortodox în mijocul penticostalilor

În Duminica Ortodoxie păr. Constantin Necula a predicat în fața penticostalilor ”Cireșarii” cu binecuvântarea mitropolitului din zona respectivă. Unii l-au criticat pentru acest gest mai ales pentru că nu a folosit biciul împotriva neoprotestanților.
Am ascultat conferința și mi s-a părut minunat cum a vorbit acest om. A vorbit ca un om îndrăgostit de Hristos și de Ortodoxie. A fost acuzat că a vorbit în  mod ecumenist deși sfinția sa tot timpul repeta despre cum l-a sedus Ortodoxia.

Mărturisesc, ca un ardelean ce sunt, că sunt un ecumenist. Dar eu sunt un ecumenist așa cum e păr. Constantin Necula, ÎPS. Serafim Joantă, păr. Rafail Noica și Klaus Kenneth. Sunt un ecumenist al iubirii dintre noi, al depășirii granițelor confesionale ( fără a nega prin aceasta dogmele Bisericii ). Țin mult la acești oameni și văd în ei ca potențiali Sfinți ai zilelor noastre.
Noi nu mai trăim în vremea marilor Sfinți ci trăim într-o altă vreme în care se împlinește proorocia din Vechiul Testament ce vorbește o mare foame de Cuvântul lui Dumnezeu precum și proorocirile Sfinților Părinți care spun că oamenii vor găsi sminteală în Biserică peste tot în jurul lor.
Trăim într-o lume în care tot timpul se vorbește de apocalipsă, în care tot timpul ne certăm unii cu alții, ne batem între noi, în care dragostea s-a răcit în inimile noastre. Și aici apar acești oameni care sunt plini de dragoste față de noi, plini de iubire.
Nădăjduiesc că Hristos și Maica Sfântă îi va aduce pe toți eterodocșii în Corabia mântuirii dacă nu pentru altceva atunci măcar pentru nevoințele acestor puțini oameni care sunt atât de urâți de mulți bloggeri pentru dragostea ce o au față de cei neiubiți de mulți ortodocși.
Mai jos este predica păr. Constantin Necula în fața penticostalilor de la ”Cireșarii”:

În încheiere un cuvânt despre ecumenismul păr. Constantin Necula:

Pe de altă parte, avem un ecumenism care ne lipsește: ecumenismul ortodox.Niciodată un bucureștean – și să nu se supere nimeni din sud pe mine – nu va înțelege ce înseamnă ecumenismul pentru un ardelean.La mine pe scară, la Brașov, de toate: tanti X era romano-catolică, verișorul ei era protestant, tanti de la parter era greco-catolică…Lângă mine era un ateu.Ce era să fac, să mă bat cu ei? ,,Bă, adevărul e la mine! Vă sparg! ” Manele teologice.Ardealul, în general, te îndeamnă la ecumenism.Trebuie să fiu făcător de război ca să arăt că sunt ortodox? Să-i scuip pe aia tot timpul? Am avut noi la Cluj un episcop, peste care ,,marii democrați și integrați europeni” unguri aruncau cu – mă iertați de un cuvânt prost! – mizerii când mergea să predice la catedrala mitropolitană.El urca însă la amvon și le vorbea despre iubire! În ciuda dorinței lor de a face dreptate, ortodoxul acela, care era slăvitul Nicolae al Ardealului, nu înceta nicio clipă să-și facă mărturia lui proprie!

Anunțuri

Un gând despre „Un preot ortodox în mijocul penticostalilor

  1. Ce parere are Parintele Serafim B. despre aceasta forma de „ecumenism” ? Sau ce ar zice parintele Spiridon? Chiar sunt curioasa, pentru ca ai vorbit despre amandoi cu multa dragoste iar eu stiu ca ei sunt clar anti orice forma de ecumenism. Am fost la Essex si acolo am intalnit cam acelasi lucru despre care vorbesti tu. Te rog, daca ai timp, sa-mi raspunzi pe email. Multumesc

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s