Istoria creştină a lumii (1)

M-am hotărât să încep să scriu pe blog puţin despre istoria lumii din punct de vedere creştin-ortodox. Motivul pentru care fac asta este faptul că nu prea avem informaţii ortodoxe despre ce s-a întâmplat în lume până la Avraam. Apare foarte vag nişte versete ciudate cum ar fi apariţia Uriaşilor, încurcarea limbilor de către Dumnezeu, potopul, etc. Voi folosi ca sursă cartea „Hronograf” retipărită în 2005 de diacon Gheorghe Băbuţ după originalul din 1837.

În introducere aflăm că acest Hronograf a fost scris de Caldei, în anul 3500, pe vremea lui Avraam. În anul 1000 d. Hr. este tradus de Gheorghe Chedrinul în greacă. Fără să mai lungim introducerea să începem.

De la anul 1 la anul 100 de la Zidirea lumii

Numerotarea anilor se începe de la izgonirea lui Adam din Rai deoarece nu se ştie cât timp a stat Adam în Rai.

Despre naşterea  celor întâi fii ai lui Adam sunt mai multe păreri ale diferiţilor hronografi: unii susţin, că după întâiul an al izgonirii lui Adam din Rai s-a născut Cain, iar în viitorul an s-a născut Abel, apoi din an în an se înmulţeau fii şi fiicele lui Adam  şi ai Evei. Alţii spun că după 15 ani de la izgonire, Adam şi Eva au născut pe Cain şi pe sora lui Calmana, care amândoi crescând s-au căsătorit. După alţi 15 ani s-ar fi născut şi Abel cu Delvora, sora lui.

De la anul 100 la anul 200 de la Zidirea lumii

   Deşi au greşit Adam şi Eva  înaintea Domnului şi au căzut din Darul cel dintâi, însă n-au căzut de la credinţa cea către Dumnezeu, ci plini era de frica Domnului şi de dragoste şi aveau nădejde de izbăvirea lor, de care li se descoperise lor. Şi fu bineprimită pocăinţa lor şi neîncetatele lacrimi şi postirea, prin care îşi smereau sufletul lor, pentru neînfrânarea ce o făcuseră în Rai. Şi căuta spre dânşii Domnul cu milostivire, ascultându-le rugăciunile lor care se făceau din inimă smerită.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s