Istoria creștină a lumii (3)

De la anul 300 la anul 400 de la Zidirea lumii

După acea răpire a sa la înălțime și după învățătura îngerului, Set spunând tatălui său și maicii sale cele ce le-a văzut sus, a început a însemna pe pământ deosebirile cerești și asemănările planetelor, ale Soarelui, ale Lunii, ale stelelor și alergările acelora. Aceeași făcând a început a afla și cuvintele pe care după dânsul le-a săvârșit Enos fiul lui, care după acea evreiești s-au numit. Și așa s-a început numărarea de stele și învățătura cărții de la Set, care împreună cu tatăl său Adam întru aceea s-au ostenit, pe piatră pe acelea închipuindu-le, ca neamul cel de pe urmă să le cunoască.

De crezut este și aceasta, că Adam și Set după înțelepciunea și cunoștința ce li s-a dat lor de la Dumnezeu, au așezat anul în zile și în săptămâni și în luni și i-a învățat pe oameni știința înconjurării anului și numărarea zilelor și a  săptămânilor și a lunilor și a anilor.

Întru acea vreme, Cain în țara aceea în care fugise, născând fii, a avut pe cel dintâi fiu anume Enoh, întru a cărui nume, după aceea a zidit și o cetate Enohia în Siria, sub Muntele Libanului, după ce se înmulțise seminția aceluia. Iar Enoh, fiul lui Cain, a născut pe Gaidan. Gaidan a născut pe Maleleil, Maleleim a născut pe Matusalem, Matusalem a născut pe Lameh cel cu două femei și ucigaș de oameni, iar Lameh i-a născut și pe ceilalți.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s