instalare WAMP

   Acest articol e ca urmarea unei frustări de-ale mele în instalarea Apache, PHP şi MySQL. O anumită copie originală ce se crede un guru în PHP pe forumul softpedia ( da, e vorba de OriginalCopy ) încearcă să ne demonstreze marile beneficii în instalarea Apache, PHP şi MySQL spunândă că prin asta putem învăţa mai clar care cum merge.

   Nu spun că nu înveţi mai clar ce se întâmplă în spatele la câteva linii de cod ce mulţi din noi le scriem fără să pricepem mare lucru dar cu ce preţ? Stai ore întregi plin de frustrări că ba nu găseşti php.ini-production, ba nu găseşti php5apache2_2.dll, sau că apar nişte erori ce nu ai habar de unde să le începi şi unde să le termini şi tot restul. Şi oare ajută pe cineva asta? Nu, ci mai degrabă îţi faci nervi fără rost. Nu e mai bine să învăţ citind respectivele informaţii fără să îţi distrug nervii cu o instalare când am nevoie urgent să fac un site sau ceva script?

   O altă genialitate din mintea lui OriginalCopy e că cei care ştiu cum să instaleze manual nu vor mai pune mâna pe chestii de gen WAMP, XAMPP, etc. Exceptând cei care nu au ce face toată ziua decât să stea pe forum nu ştiu ce om normal la cap ar sta vreo 5-10 minute pentru o instalare ( sunt destul de multe setări de făcut ) când pot să fac să meargă doar cu câteva click-uri iar acel timp îl pot folosi pentru ceva mai important ( alte setări ce nu sunt făcute în wamp putând să le facă manual după instalare ).

   Aş vrea să mai adaug ceva. În ultimul timp am tot avut probleme să instalez WAMP, XAMPP, etc şi nu ştiam din ce cauză. Dincolo de faza cu portul 80 că ar fi ocupat ( se găsesc destule tutoriale pe net ce trebuie făcut ) o altă problemă ar fi faptul că un antivirus sau firewall poate să oprească la instalare anumite setări să fie făcute şi de aceea soluţia ar fi să fie oprit orice antivirus sau firewall până după instalarea WAMP, XAMPP etc.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s