Istoria creștină a lumii (9)

De la anul 1000 la anul 1100 de la Zidirea lumii

     Seminția lui Set, cea numită „fiii lui Dumnezeu”, cu fapte bune și cu Dumnezeiască plăcere au trăit în toate zilele vieții lui Adam, slujind Domnului întru cuvioșie și dreptate, până la o mie de ani. Și umblând după învățăturile și poruncile strămoșilor lor celor drepți, lui Adam și lui Set, întru frica lui Dumnezeu ocârmuindu-și viața lor, nu se amestecau cu cea de Dumnezeu urâtă seminție a lui Cain, care întru fărădelegi petrecea. Iar după sfârșitul lui Adam, au început pe încet a slăbi și a se răzvrăti, iar după moartea lui Set cu totul s-au răzvrătit.

De la anul 1100 la anul 1200 de la Zidirea lumii

     Iar chipul acestora ce s-au grăit, din început au fost spre fiii lui Set, care se numeau fiii lui Dumnezeu, care văzură frumusețea fiicelor lui Cain și a vorbi cu dânsele cu îndrăzneală începură și cu acelea pieiră.

Iared, fiul lui Maleleil, trăind ani 162, a născut pe Enoh. Iar după nașterea aceluia, a trăit în naștere de fii ani 800 și a născut fii și fete.

Iar Set dreptul, fiul lui Adam, tatăl lui Enos, trăind de toți anii vieții sale 912 s-a săvârșit în pace. Se povestește pentru dânsul cum că în zilele sale a scris 29 de cărți pentru felul de lucruri cerești și pământești și proorocii oarecare și învățătura pentru dreapta cinstire de Dumnezeu și pentru viața cea plăcută lui Dumnezeu și a fost el după Adam învățătorul lumii și stăpânitor seminției sale.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s