Istoria creștină a lumii (12)

De la anul 1600 la anul 1700 de la Zidirea lumii

               Lameh dreptul trăind de la naștere ani 188, a născut pe Noe. Și a proorocit Lameh pentru cel de curând născut prunc Noe, zicând: „Acesta ne va odihni pe noi de faptele noastre și de scârbele mâinilor noastre pe pământ, pe care l-a blestemat Domnul Dumnezeu”. Și s-a plinit în vremea sa acea proorocie a tatălui pentru fiul, când Noe a aflat mai lesnicioasă lucrare de pământ spre hrană, ca adică cu dobitoacele să are pământul. Pentru că mai înainte nu știau oamenii să are, ci singuri săpând pământul, semănau grâul. Iar Noe întâi a aflat rapița, fiarele, plugul și perechile boilor și au început să are pământul și așa au făcut slăbire lucrului mâinilor omenești, încă și cu aceea a odihnit Noe pe neamul omenesc, că pământului celui de Dumnezeu blestemat, i-a mijlocit după potop binecuvântarea spre îndestularea rodurilor, cu a sa de Dumnezeu primită jertfă și cu rugăciunile cele plăcute lui Dumnezeu, că a binecuvântat Dumnezeu pământul pentru plăcutul său pe care pentru Adam îl blestemase. Către aceasta a luat și altă binecuvântare, ca adică să mănânce carne și pește, de care mai înainte de potop oamenii, iar mai ales seminția lui Set ceea ce era plăcută lui Dumnezeu, nu mâncau, fără numai uriașii cei urâți de Dumnezeu. Numai iarăși puțin a odihnit Noe și cu aceea pe oamenii cei ce se osteneau, că a aflat vinul din struguri, spre veselia neamului omenesc, de care se va zice mai pe urmă. Iar mai ales în proorocia aceea, Lameh înainte văzând duhovniceasca odihnire, adică mântuirea neamului omenesc ceea ce se aștepta, care avea să fie prin venirea lui Mesia, a zis pentru fiul său: „Acesta ne va odihni pe noi” ca și cum ar zice: Acesta după Potop, Tată și Înnoitor va fi neamului omenesc și va ieși din seminția lui Mântuitorul, care va să fie nouă odihnă și veselie și izbăvire din blestem, căci cu adevărat Hristos Mântuitorul nostru este Odihnă și Bucurie tuturor drepților.

              Iar după nașterea lui Noe, Lameh a trăit întru nașterea de fii 565 ani, și a născut fii și fete.

              Maleleil fiul lui Cainan și tatăl lui Iared a muri iar toți anii vieți lui au fost 895.

De la anul 1700 la anul 1800 de la Zidirea lumii

             Întru acești ani de la 1800, n-am aflat nimic de acel fel, ca adică să le dăm Scripturii, fiindcă acelea ce în vremile cele prea vechi înainte de potop se făceau lucruri omenești, întru știința neamurilor celor de pe urmă nu cu totul au venit. Ci pentru multe, în Sfântă Scriptură puține s-au vestit. Că atunci între oamenii cei ce după voia lor viețuiau neavând acest fel de lege, în ce fel mai pe urmă s-a dat puțin folos, mai multe păcate spurcate întru fărădelege erau făcute.

De la anul 1800 la anul 1900 de la Zidirea lumii

     Și întru această tăbliță a anilor ce se numără, ca și în cea trecută, nici un fel de istorii nu se află și se poate a înțelege că în anii aceia nimic nu se făcea, fără numai păcatele omenești.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s