Istoria creștină a lumii (13)

De la anul 1900 la anul 2000 de la Zidirea lumii

     Iared, fiul lui Maleleil, tatăl lui Enoh a murit. Iar de toți anii vieții lui au fost 962. Și întru acești ani, ca și în cei trecuți, nu altceva în partea de sub ce se făcea, ci numai mâniere Domnului Dumnezeu, de la oamenii cei păcătoși, care fără de frică după singura voia lor petrecând, nu aveau pe Dumnezeu înaintea ochilor lor, nici nu-și aduceau aminte de moartea lor, nici nu așteptau viața ce va să fie, nici Judecata lui Dumnezeu cea de Enoh propovăduită, nici de muncile cele veșnice nu se temeau.

De la anul 2000 la anul 2100 de la Zidirea lumii

    Întru acești ani, nimic însemnat făcându-se în partea cea de sub cer n-am aflat, afară de tiranica stăpânirea cea peste oameni a uriașilor, întâi care din începutul lumii până la potop erau domni ca la două sute după spunerea lui Gheorghe Chedrinul. Între aceia era al zecelea Azail cu numele, acela a aflat săbiile, zalele și toate armele de război același și matemul cel de aur și de argint din pământ, a săpa, a început. Încă de asemenea și fiecare dintr-înșii domn, ceva nou a scornit și a învățat, unul vreo vrăjitorie, altul ghicituri, altul farmece, și altele neplăcute lui Dumnezeu, care își adunau loruși mânia lui Dumnezeu.

     Vezi că uriașii au avut 200 de împărați ( însemnarea arhim. Cleopa Ilie de la Mănăstirea Sihăstria, jud. Neamț )! Unul rău om Azail, două răutăți a scornit: arma și aurul cu argintul. Cu arma i-a ajutat iuțimii și mâniei, iar cu aurul și argintul a plăcut lăcomiei omenești.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s