Papa Benedict al XVI-lea își dă demisia

index

   UPDATE: Uitați că sunt Părinți ortodocși care au cam același mesaj ca și profeția Sfântului catolic Malachi:

 Toate vor incepe de la un papa… si mi-e teama ca va fi urmatorul, care va fi cu adevarat copilul satanistilor care conduc acum Vaticanul. Sa stiti ca Vaticanul nu este papa, Vaticanul este o intreaga organizatie ascunsa in spatele papei care administreaza cu marsavie planuri sataniste. Vaticanul are si oameni care Il iubesc pe Dumnezeu, precum noi ortodocsii, dar are si oameni care au devenit cardinali cu un singur scop: ca sa ajute sa ajunga la putere un singur om care sa ne conduca.

De aceea, unul dintre acestia va fi profetul mincinos, care va fi conducatorul tuturor religiilor. Cand veti vedea ca il alunga pe acest papa, ca va pleca acest papa, il vor alunga, va incepe procedura inlocuirii lui cu un alt papa, care va fi o personalitate foarte puternica, dar satanica, foarte inteligent, cu o cunoastere vasta, atat de puternic incat va domina toti politicienii, care il vor asculta, si va aduce sub conducerea sa multi arhierei ai bisericii noastre. Multi arhierei ortodocsi vor fi marionete ale acestui fals profet. Asta deoarece stie ca daca va domina pe Patriarh si pe arhierei, prin ascultarea care se face in biserica noastra, va putea sa-i conduca si pe preoti si pe mireni.

sursa

Citez de aici:

Papa Benedict al XVI-lea si-a anuntat retragerea, incepand cu 28 februarie, si a invocat ca motiv varsta sa, intr-un discurs pronuntat in latina intr-un consistoriu la Vatican, a declarat, pentru AFP, purtatorul de cuvant al Sfantului Scaun.

„Papa a anuntat ca va renunta la ministeriat la 20,00 (19,00 GMT), 28 februarie. Va incepe atunci perioada de ‘sede vacante’ (loc vacant)”, a precizat parintele Federico Lombardi, intr-un anunt fara precedent in istoria moderna a Bisericii Catolice.

„Dupa ce mi-am examinat constiinta in fata lui Dumnezeu, in diverse randuri, am ajuns la certitudinea ca fortele mele, din cauza avansarii in varsta, nu mai sunt apte sa exercite de maniera adecvata” misiunea de a conduce Biserica Catolica, a spus Papa Benedict cl XVI-lea, in varsta de 85 de ani, in anuntul sau in latina tradus ulterior de Vatican.

Papa a subliniat ca „in lumea de azi, subiect al unor schimbari rapide si agitata de intrebari de mare importanta pentru viata credintei, pentru a conduce barca Sfantului Petru si a predica Evanghelia, vigoarea corpului si a spiritului este de asemenea necesara”.

Aceasta vigoare s-a „imputinat in ultimele luni in mine de o asemenea maniera incat trebuie sa-mi recunosc incapacitatea de a administra bine ministeriatul care mi-a fost incredintat”, a adaugat Papa.

Știrea este destul de interesantă deoarece avem profeția sfântului catolic Malachi ( citez de aici ) :

Despre Papi

Cea mai faimoasă profeţie atribuită Sfântului Malachia este cea cu privire la Papi. Aceasta este compusă din nişte “motto-uri” pentru fiecare dintre cei 112 Papi, începând cu  Celestino al II- lea, ales în 1143, până la sfârşitul lumii.

Aceste „motto-uri” care descriu Papii, pot face referire la un simbol al ţării sale de origine, la numele sǎu, la scutul sǎu de arme, la un talent al sǎu sau la orice alt lucru referitor la Papă. De exemplu, „motto-ul” atribuit  lui Urban al VIII- lea este Lilium et Rosa; el era din Florenţa, Italia, pe a cărui scut apărea floarea de crin.

Aceste profeţii au fost pierdute până în secolul al XVI- lea, când s-au publicat în cartea „Lignum Vitae ” a istoricului benedictin Arnold  Wion. Potrivit Abatelui Cucherat (1871), Sfântul Malachia a scris profeţia la Roma, între anii 1139 şi 1140, când era în vizită la Papa Inocenţiu al II- lea pentru a-i raporta problemele episcopiei sale. Atunci, a înmânat acest manuscris Papei pentru a-l consola în frǎmântǎrile sale. Papa păstră manuscrisul în arhivele romane, unde a rǎmas uitat până la descoperirea lui, în 1590 (Cucherat, „Profeţia succesiunii papilor„, ch. xv).

 Ultimii Papi.

•    #101: „Crux de Cruce” (Cruce a Crucii). Pius al IX- lea (1846-1878)
•    #102: „Lumen in caelo” (Lumină în cer). Leon al XIII- lea (1878-1903).
•    #103: „Ignis ardens” (Foc arzător). Pius al X-lea (1903-1914)
•    #104: „Religio Depopulata” (Religie devastată). Benedict al XV- lea (1914-1922).
•    #105: „Fides intrepida” (Credinţă temerarǎ). Pius al XI- lea (1922 –1939).
•    #106: „Pastor angelicus” (Păstor angelic). Pius al XII- lea (1939-1958).
Recunoscut ca un mare intelectual şi apărător al păcii.
•    #107: „Pastor y nauta” (Păstor şi  navigator). Ioan al XXIII- lea (1958-1963). Ioan al XXIII-lea a fost Cardinalul Veneţiei, oraş de navigatori. A condus Biserica la Conciliul Vatican II.
•    #108: „Flos florum” (Floarea florilor). Paul al VI- lea (1963-1978).
Pe scutul său apărea floarea de crin (Floarea florilor).
•    #109: „De medietate Lunae” (A semilunii). Ioan Paul I (1978-1978).
Numele său era “Albino Luciani” (lumină albă). S-a născut în Episcopia Belluno (din latinescul bella luna). A fost ales în 26 august 1978. În noaptea dintre 25 şi 26, luna era în ultimul pǎtrar( jumatate de lunǎ). A murit în data de 28 Septembrie 1978, după o eclipsă de lună. De asemenea, naşterea sa, hirotonisirea sa sacerdotală şi episcopală au avut loc în nopţi cu jumatate de lună.
•    #110: „De labore solis” (Munca soarelui). Ioan Paul al II- lea (1978-2005).
A făcut o muncă extraordinară şi vastă. În ziua sa  de naştere şi în ziua morţii sale au fost eclipse solare.
•    #111: „Gloria Olivae” (Gloria măslinului). Benedict al XVI- lea (2005).
Acesta ia numele de la Sfântul Benedict şi Benedict al  XV- lea. Benedictinii au avut o grupare denumită „Olivetanii”. Benedict al XV- lea s-a evidenţiat prin eforturile sale de pace în timpul Primului Război Mondial.

RĂMÂNE DOAR UNUL PE LISTĂ:

•    #112: „Petrus Romanus” (Petru Romanul).
Care va fi ultimul Papă, pentru că în timpul domniei sale va veni sfârşitul:

În timpul persecuţiei finale a Sfintei Biserici Romane va domni Petrus Romanus (Petru Romanul), care-şi  va hrăni credincioşii  în mijlocul multor suferinţe. După aceea, cetatea celor şapte coline va fi distrusă şi temutul judecător va judeca poporul său. Sfârşitul.

E destul de interesant ce se va întâmpla în viitor. Oricum lumea întreagă e cu ochii la alegerea următorului Papă. În același timp în documentarul de mai jos făcut de niște catolici arată că de la arătarea Maicii Domnului de la Fatima s-au întâmplat unele nereguli la Vatican:

https://www.youtube.com/watch?v=ENWYRPkA7Ao

Părerea mea personală în legătură cu aceste profeții este că nu se vor împlini. Mi se par greșite profeții atât de exacte care vorbesc despre numărul papilor ce vor fi sau altele de acest gen ( cum erau și „profețiile” mayașilor ) deoarece nu se ține cont de libertatea omului. Hristos spune că nu știe nimeni din lumea despre sfârșitul lumii la care păr. Dumitru Stăniloae adaugă că Hristos spune că nu știe nimeni din cauză că acest sfârșit depinde de noi oameni și de viața noastră duhovnicească.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s