Tutorial temă wordpress

M-am hotărât să mă apuc să fac zilele acestea un mic tutorial despre construirea unei teme wordpress cât mai complete. Tutorialul se adresează celor care știu destul de bine html și css, știu măcar la nivel de începător jQuery și implicit Javascript, știu PHP să folosească pentru unele lucruri de bază cum ar fi să interogheze o bază de date, să creeze funcții, știu să folosească CPanel și PhpMyAdmin și care știu să folosească google.

Lucrurile ce le voi prezenta sunt de bază, reprezintă mai exact scheletul temei pe care va trebui să o codeze programatorul. Este destul de important pentru programator să știe limba engleză deoarece majoritatea informației se găsește în limba engleză ( știu că nu am spus nimic nou cu asta :p ). În plus, voi da destul de multe link-uri către originalul din engleză deoarece sunt destul de multe explicații ce nu are rost să le reiau și eu în limba română.

Aș vrea să recomand în primul rând câteva site-uri destul de folositoare pentru problemele de care ne-am putea lovi în crearea temei noastre: codex.wordpress.com (în care se află o documentație foarte bine făcută despre tot ce ține de platforma wordpress ), php.net ( site-ul oficial al dezvoltatorilor limbajului PHP în care se află tot ce vrei să știi despre PHP ), www.w3schools.com ( un site ce mi s-a părut destul de bine făcut pentru a explica majoritatea limbajelor web pe limba oricărui prost cu exemple și tot ce e nevoie ) și mai ale cel mai folositor site pentru viața noastră de programator și anume www.google.ro.

Deci să începem. În primul rând trebuie să instalăm tema wordpress. Descărcăm tema wordpress de pe Internet și dezarhivăm arhiva descărcată. Pe serverul web se creează o bază de date MySQL cu utilizator ce va avea toate privilegiile.

În folderul cu tema wordpress căutăm fișierul wp-config-sample.php și îl redenumim wp-config.php după care deschidem fișierul cu un editor de text și edităm informațiile ce țin de baza de date. Salvăm fișierul și îl închidem.

Încărcăm folder-ul de wordpress pe server. Dacă vrem ca site-ul nostru să fie de tipul: http://www.exemplu.ro atunci încărcăm fișierele din folder fără folder-ul propriu-zis iar dacă vrem ca site-ul nostru să fie de genul http://www.exemplu.ro/nume_folder atunci încărcăm folder-ul în care se află dezarhivată arhiva de wordpress.

Rulăm apoi instalarea propriu-zisă intrând pe pagina http://www.exemplu.ro/wp-admin/install.php dacă am încărcat doar fișierele pe server (fără folder-ul în care am dezarhivat fișierele wordpress) sau pe http://www.exemplu.ro/nume_folder/wp-admin/install.php dacă am încărcat fișierele wordpress cu folder-ul în care au fost dezarhivate.

Cam asta e. Pentru explicații mai detaliate recomand cu multă căldură link-ul: http://codex.wordpress.org/Installing_WordPress

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s