Mitting anti-cip (3)

Mă uitam azi pe razbointrucuvant că doream să verific ceva și văd cum se scuză cei de la razbointrucuvant atunci când vorbesc de motivul pentru care nu au susținut respectivul miting. Pare-se că dintre organizatori era și un fost yoghin MISA care a avut niște neînțelegeri cu cei din respectiva organizație dar care niciodată nu a susținut că se leapădă de yoga. Ba mai mult, pare-se că o anumită declarație a domnului Danion Vasile cum că cele 40 de asociații ar fi susțintu miting-ul ar fi fost o minciună deoarece acele asociații au susținut altceva și tot felul de povești.

Mă uit și la știri și la comentarii despre acest miting în care cei care au venit sunt luați peste picior și mă uit cum sunt luați peste picior chiar de preoți cum ar fi acest păr. Eugen Tănăsescu care probabil tot ce a învățat el din școlile de teologie e cum să fie un miștocar care să dea tot felul de nume unor anumite grupuri de oameni. Iarăși văd că și oamenii care vin la miting vin cu tot felul de pancarte, care mai de care mai varză în legătură cu tema propusă, și care se grăbesc să explice reporterilor cum stă treaba cu cipu’. Mai văd că și la organiatori există neînțelegeri. Spunea la microfon un domn că la miting nu au venit doar ortodocși dar și intelectuali tocmai să arate că aceasta este o problemă ce ține de democrația noastră. Dar ce s-au grăbit alți organzatori să spună? Că totuși ortodocșii sunt cei care în principal au făcut acest miting. Mi-e rușine să fiu ortodox din cauza acestor oameni.

Suntem luați peste picior și manipulați și ne batem și între noi. De ce trebuie să ne urâm unii pe ceilalți? De ce trebuie să urâm pe protestanți și pe catolici în loc să ne unim forțele ca vocea lui Hristos să se poată auzi? Auzisem la o conferință pe Katherine Albrecht s-a dus într-un oraș și dorea să facă un miting anti-cip. Și s-a apucat femeia să caute prin cartea de telefon pe orice preot sau pastor de orice confesiune. De ce nu se poate să fie așa și la noi? Ce creștini suntem cu aceast obsesie de a păstra curată poporul superior al ortodocșilor?

Repet din nou: sunt profund dezamăgit de acest protest și sunt profund dezamăgit de poporul român. Spunea cineva că e mândru că s-a născut român. Eu nu, ci dimpotrivă. Poporul acesta pare a fi gunoiul Europei, pare a fi un popor mizerabil și prost. Am mai spus chestia asta că vedeam că în jurul Dâmboviței se începuse să se planteze tot felul de flori. Ce frumos arăta. Iar apoi vezi peste câteva zile tot felul de ambalaje aruncate de niște ratați ce se vor români.

Sunt plin de furie când văd că se plâng românașii noștri de conducători că ne vând țara în timp ce ei nu au un minim de bun simț. Ne deranjează să fim numiți țigani dar ne comportăm ca ei. Nu avem nimic curat în noi, nimic ce să ne aducă demnitate. Tot timpul ne plângem și ne milogim; tot timpul ne certăm și ne considerăm superiori celorlalți; tot timpul batjocorim și călcăm în picioare totul: ateii și protestanții pe ortodocși și învățăturile lor, ortodocșii și catolicii pe ceilalți și învățăturile lor și tot așa.

Parcă acum mi se deschid ochii pentru prima dată. Îmi văd întunericul din mine și toată boala din mine și văd că merit toate necazurile. Văd întunericul acestui popor și boala din el și văd că își merită conducătorii. Văd întunercul membrilor Bisericii și boala din ei și văd că își merită conducătorii. Doar Dumnezeu ne mai poate salva…

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s