Marș pentru viață (2)

Am fost la acest marș anti-avort. Când am ajuns acolo erau strânși destul de puțini oameni și mă speriasem că suntem prea puțini (din nou). Totuși mila Domnului a fost mare. Când a pornit marșul ne-am trezit la un moment dat cu o coadă destul de mare a celor „pro-viață”. Nu pot să spun că ar fi fost foarte mulți dar cred că au fost cam la fel de mulți oameni ca la miting-ul anti-cip. Am pornit de la Cercul Militar Național și am continua până în Parcul Izvor. Oamenii se uitau la noi uimiți în timp ce noi strigam mesaje „pro-viață”.

Am fost plăcut impresionat să văd atât de mulți tineri. Dacă miting-ul anti-cip era al monahilor, acest marș a fost cu totul al tinerilor. A fost o mișcare frumoasă, o mișcare îngerească aș spune. Să vezi tineri cum luptă pentru viață, pentru Hristos, e o imagine foarte frumoasă.

Au fost ortodocși ( am recunoscut membri ASCOR ), catolici, protestanți ( erau unii tineri și tinere care mai fredonau cântece creștine sau câte un Aliluia ) dar toți eram uniți sub același Duh Sfânt. Am mai spus și o mai repet: nu înțeleg în anumite probleme de ce nu putem cei din culte să nu mai ținem cont de religia noastră ci să încercăm să facem voia lui Hristos. Așa cum cei din temnițele comuniste ( pe care îi admirăm ) nu țineau cont de credința lor și făceau slujbe și rugăciuni inter-confesionale, noi de ce nu putem să mergem împreună ( catolici, ortodocși, protestanți ) la miting și marșuri anti-cip sau pro-viață? Aceste probleme ne lovesc pe toți ( indiferent de credință ). De ce nu putem ca măcar în aceste probleme să urmăm exemplul celor din temnițele comuniste? A fost dureros la miting-ul anti-cip cum ținea foarte mult să specifice un călugăr că ortodocșii sunt cei care participă și organizează miting-ul. De unde această dorință de a ne bate cu pumnul în piept? De ce s-a organizat acel miting? Ca să ne batem cu pumnul în piept sau ca să protestăm împotriva unui necaz ce lovește pe toți creștinii ( ca să nu spun toți cetățenii )?

Acestea au fost primele impresii. Mai târziu probabil voi mai posta alte impresii ( când voi vedea cum a reacționat și mass-media la acest protest ). Între timp câteva poze de la marșul pentru-viață.

Această prezentare necesită JavaScript.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s