ÎPS Bartolomeu – despre problema cip-urile și apelul păr. Iustin

Deși a trecut aproximativ 4 ani de la apelul păr. Iustin Pârvul în legătură cu cip-urile m-am hotărât să public acum o discuție pe mail ce am avut-o cu ÎPS Bartolomeu al Clujului. Mail-ul a fost trimis atunci când începuse acel scandal al cip-urilor și nu știai ce să înțelegi din tot. Motivul pentru care am publicat acum este că pe de o parte ÎPS Bartolomeu a trecut la Domnul iar pe de altă parte consider că prin miting-ul din zilele trecute această problemă revine la actualitate.

Întâi mesajul scris de mine și trimis că adresa de e-mail a ÎPS Bartolomeu:

   ÎPS Bartolomeu, nu înţeleg de ce toţi tac? Păr. Iustin, Danion Vasile şi cei de la Petru Vodă vorbesc că trăim vremuri apocaliptice iar toţi ierarhii tac. De ce? E normal asta? Ţara noastră e aproape la pământ, în sânul Bisericii e o criză foarte mare ce nu mai poate fi ignorată şi nu se face nimic. De ce? De ce nu vine un ierarh bine intenţionat care să ceară tuturor bisericilor din episcopia sfinţiei sale să se facă rugăciuni speciale pentru vremurile în care le trăim? Măcar ca să ne lumineze Dumnezeu ce să facem. Iertaţi-mi părinte tonul dar nu mai suport asta. Dacă păstorii nu au grijă de noi la cine să ne ducem? Rămâne turmă fără păstor. Toată nădejdea în Dumnezeu că văd că doar El mai aude strigătele credincioşilor. Vă rog mult iertaţi-mi răutatea dar chestia asta te distruge. Nu ştii ce să crezi şi nimeni nu face nimic. Maica Domnului să vă apere şi Dumnezeu să vă lumineze!

 

Iar acum răspunsul ÎPS Bartolomeu:

    Dragă prietene, iți înțeleg tulburarea, dar cred că nu trebuie să disperi. Nu sunt sigur că apocalipsa a venit, dar ierarhii din Mitropolia Clujului, Albei, Crișanei și Maramurteșului i-au simțit apropierea prin avansarea documentelor biomertrice și au dat un semnal de alarmă prin Comiunicatul de Presă din 19 februarie 2009, postat pe inernet și cunoscut de toată lumea.
    Părintele Iustin Pârvu nu a anunțat iminența apocalipsei, ci  (în perspectiva ei) a îndemnat la prergătirea pentru martiriu.
    Eu nu știu dacă apocalipsa a venit sau nu, dar știu că ea va veni oricum, că nu poate fi înlăturată, că nu trebuie luptat împotriva ei, ci împotriva slăbiciunii noastre de a trece prin ea nevătămați sufletește.
    Rugăcinea nu e o demonstrație de stradă, ci un dialog între om și Dumnezeu; în biserici, preoții fac un îndemn: „Sus să avem inimile!” .
    E bine să recitești textul din Matei 24,4-14:  singura armă împotriva apocalipsei  este răbdarea de a o traversa.
    Cu binecuvântări și doriri de tot binele,
                                                                    Bartolomeu al Clujului
   Pentru cei cârtitori aș vrea să subliniez că ÎPS Bartolomeu arată foarte clar în mesaj că e de partea păr. Iustin iar răspunsul Înalt Prea Sfinției Sale ține în primul rând de problema apocalipsei.
   Aș mai adăuga mai jos și un cuvânt al păr. Serafim Bădilă de la Mănăstirea Cășiel despre problema cipurilor, cuvânt rostit cu puțin timp înainte de miting:
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s