One Piece (3)

 

 

Povesteam zilele trecute cu o prietenă despre One Piece și alte anime-uri și cărți și filme și sesizasem că mai nou e la modă această răscoală împotriva sistemului, ideea că cineva se va scula împotriva sistemului. Și mă gândeam: cât de oribile vor fi vremurile din urmă dacă Hristos ne pregătește de ele și prin filme, desene și cărți păgânești? Ce nenorociri ne așteaptă? Deja strânsoarea e tot mai vizibilă și a trăi altfel decât ordonă sistemul este din ce în ce mai greu.

Vedem că devine din ce în ce mai greu să evităm plata online și înregistrarea noastră online, să evităm vaccinurile, homosexualitatea, alimentele otrăvite și pline de tot felul de substanțe. O familie în ziua de azi este foarte greu să ai. Dacă mergi după glasul lumii ai putea spune că viața e ca înainte dacă nu chiar puțin mai bună dar dacă vrei să trăiești după glasul lui Hristos afli că este din ce în ce mai îngrozitor să trăiești. Suntem prinși într-o pânză de păianjen și cu cât ne mișcăm mai tare cu atât suntem prinși mai tare. Ce se poate face?

Mă gândeam și la mesajele ascunse din One Piece. Ni se prezintă ideea Noii Ordini Mondiale și a unor grupuri gen Illuminati ce consideră că restul nu își au sensul. În acest desene lucrurile sunt destul de frumoase: există pirați ce nu ascultă de nimeni și există și Armata Revoluționară. În universul One Piece ce are oameni cu tot felul de puteri nu există totuși tehnologia pentru un control total cum se poate întâmpla în lumea de azi. Vedem în acest univers acea concepție a oamenilor bogați că sunt mai presus decât ceilalți și că sunt în stare să îi ardă pe cei săraci când e necesar. Este o scenă de acolo în care un copil, Sabo ( care apare și în filmulețele de pe youtube ), nu știe ce să facă atunci când aude că toți vor fi arși și cum băiatul este oripilat văzând că toți oamenii bogați sunt conștienți de incendiu și li se pare normal. Iarăși mai vedem o scenă în care un copil își întreabă tatăl despre cei arși cât e de corect la care tatăl răspunde că ei sunt de vină că s-au născut așa iar copilul, cuminte, se lasă spălat pe creier. Este înfricoșător. Mai înfricoșător este în schimb lumea reală. Controlul este mult mai mare și nu mai există pirați și armate revoluționare care să ne ajute. Suntem înlănțuiți încetul cu încetul și nu mai este cale de scăpare. Și ce vom face atunci?

Se vede peste tot această frică de a îndrăzni să te împotrivești sistemului, de a pune sub semnul întrebării unele lucruri și de a disprețui pe cei ce îndrăznesc să facă asta. Oamenii se ascund sub tot felul de scuze iar alții nu au nici un interes să cerceteze. Iar mai apoi fiecare va avea de suportat consecințele. Este îngrozitor.

Totuși să nu ne pierdem speranțele. Am văzut că Hristos lucrează și lucrează din plin. Dacă încerci să faci voia Lui, El nu te lasă și te ajută. Cu toate necazurile astea parcă ți-a mai drag să trăiești în greutăți decât o viață ușoară deoarece în greutăți vezi minunile lui Dumnezeu ce ți la face. Soluția e să ne rugăm cât mai mult, să ne luptăm cu și mai mare putere împotriva patimilor și să ne sacrificăm cu totul pentru El.

Am cunoscut oameni excepționali, oameni neștiuți de alții care au jertfit foarte multe pentru Hristos. De multe ori ei sunt ascunși și nebăgați în seamă și faptul că Hristos îi pune în cale mi se pare o pronie a Sa. Am încredere că indiferent cât de grele vor fi acele vremuri anti-hristice totuși ele vor fi mai grele pentru cei care se leapădă de Hristos. Cum spunea și păr. Porfirie la n moment dat și anume că pedepsele Apocalipsei și tot acel chin este destinat păcătoșilor și e ultima încercare a lui Dumnezeu de a mai spăla neamul omenesc. Deci pe noi nu trebuie să ne sperie Apocalipsa deoarece El ne apără. Apocalipsa e înfricoșătoare pentru cei păcătoși.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s