Deschidere carte OT

Zilele trecute am fost la librăria Sophia, la deschiderea cărții „Mii de tineri își păstrează astăzi fecioria până la căsătorie„, unde am putut să îl întâlnesc pe unul din administratorii site-ului „Ortodoxia Tinerilor” și anume pe Claudiu Bălan. A ținut acolo, în afară de Claudiu, un cuvânt de învățătură biofizicianul Virgiliu Gheorghe.

Ce pot spune despre acea experiență? A fost una destul de impresionantă pentru mine. Să văd tineri care îl iubesc pe Hristos, să văd o discuție despre dragostea din familie ce spărgea orice tipar indus de mass-media parcă m-a transpus într-o altă lume, în alt Univers. Îmi aduc aminte că în timp ce se discuta despre dragoste erau și niște poze pe pereți cu un călugăr, o maică, păr. Iustin Pârvu și știu că în timp ce auzeam pe acești oameni discutând despre dragoste mă uitam la chipul monahilor și îmi ziceam: „și aceștia exprimă pe fața lor adevărata iubire”.

A fost o experiență foarte bine voitoare ce mi-a umplut sufletul de bucurie. Trăind în cămin, mergând la facultate, și trăind în general într-un mediu în care se pune un accent atât de puternic pe sexualitate, în care dragostea e ucisă iar femeia și bărbatul sunt reduși la niște animale în călduri, mi se părea că trăiesc în altă lume auzind acele discuții despre dragoste, acele discuții ce ne învăța ce e dragostea.

Simțeam că noi, cei de acolo, nu facem parte din lumea asta; că noi, cei de acolo, suntem al lui Dumnezeu și prin aceste întâlniri intrăm în același Duh în care erau primii creștini din catacombe. După cum spunea și Virgiliu Gheorghe, acum este o altfel de prigoană la adresa creștinilor. Nu mai e vorba de un atac pe față că așa ar naște martiri iar oamenii ar știi de cine să se ferească. E un atac în ascuns încât omul să nu știe care e dușmanul și să ajungă să fie biruit de el fără a pune nici un pic de rezistență.

Nădăjduiesc să fi fost spre folos acea conferință și să poată a ajuta pe oamenii de acolo ( măcar pe cei de acolo ) să pună un început bun în lupta cu vrăjmașul sufletelor noastre.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s