Filme cu bolnavi psihici

În ultima perioadă am început să mă uit la filme cu oameni cu probleme psihice ce se luptă să se pună pe picioare. Mi s-au părut foarte interesante și am hotărât să pun aici filmele ce mi s-au părut mai interesante. Mesajul principal este că pentru a te pune pe picioare trebuie să lupți foarte mult cu tine. Chiar dacă mai apar în film psihiatri sau prieteni totuși lupta e a ta și uneori nu strică să ceri ajutor specializat când vezi că nu mai poți duce anumite probleme. Iarăși mi-a plăcut mult faptul că în aceste filme parcă arată că tot răul ce ți se întâmplă în viață are rost să te ajute să te pui pe picioare.

American Beauty – este vorba despre un tată care ajunge într-o criză de vârstă mijlocie și se îndrăgostește de cea mai bună prietenă a fiicei sale.

A Beautiful Mind – este vorba de un geniu în matematică care este bolnav de schizofrenie paranoică și luptă ( fiind ajutat de soția sa ) împotriva halucinațiilor.

The Beaver – este vorba de un om care are o criză de vârstă mijocie și cade într-o depresie puternică. La un moment dat își creează un personaj imaginar dat de un castor de pluș. La început acesta îl ajută să își refacă viața iar cu timpul încearcă să îi ia locul în viața sa.

It’s Kind of a Funny Story – este vorba de un adolescent care are stări de depresie și se internează într-un spital de boli mentale.

Silver Linings Playbook – este vorba de un maniaco-depresiv despărțit de soția sa care cu ajutorul unei femei văduve, bolnave de depresie, reușește să se pună pe picioare.

The Perks of Being a Wallflower – este vorba de un adolescent care atunci când era mic a fost violat de o mătușă iar la 14 ani cel mai bun prieten al lui se sinucide. Începând clasa a IX-a hotărăște să facă tot ce poate pentru a-și găsi prieteni.

Anunțuri

3 gânduri despre „Filme cu bolnavi psihici

  1. buna ziua, caut tare mult un film pe care l-am vazut acum multi ani, un film psihologic, in care doi baietei bolnavi (se completau in exprimare, unul fara celalalt nelegand vreo fraza coerenta) asista la uciderea mamei lor, sunt dusi la un sanatoriu, iar cand cresc, devenind adulti, la procesul de stabilire a criminalului mamei lor, se exprima cu dificultate, la fel, completandu-se. Iar cand trebuie sa indice ceea ce au vazut, sunt ingroziti, pentru ca cel care le ucisese mama era cineva apropiat familiei. parca sa zic ca era un film alb-negru, nu sunt sigur. La fel, sa zic ca era american……avocatul a avut un rol important si foarte bine jucat Ajutati-ma, va rog

    • Consider că e film cu bolnavi psihici din cauză că, de exemplu, personajul principal a fost atât de traumatizat – datorită faptului că a fost violat de mătușa sa – încât a avut episoade de violență și amnezie (cum a fost cazul în care s-a bătut cu respectivii băieți). Ca un om să fie bolnav psihic nu trebuie să fie internat la un spital de nebuni.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s