Captain America: The Winter Soldier

Recent am văzut filmul „Captain America: The Winter Soldier” și pot să spun că mi-a plăcut foarte mult. Pe lângă acțiunea filmului (bine construită) mi-a plăcut mult și anumite probleme ce le pune, probleme pe care le are lumea reală și de multe ori tinde să o ignore.

Căpitanul America, după părerea mea, reprezint idealul SUA, acel vestit ideal al părinților fondatori al SUA cu care se mândresc americanii. E vorba de omul care luptă pentru libertate, pentru apărarea celor slabi, e vorba de omul care se sacrifică pentru celălalt și nu are nici o urmă de egoism în sine. Poate având această tipologie a omului, acest om venit din alt timp în secolul nostru al minciunii și al înșelării mă face să iubesc foarte mult astfel de filme.

 

Căpitanul America nu e de acord cu toate secretele ce le au diferite agenții speciale și toată această așa-zisă libertate ce ni se bagă pe gât. El nu e de acord cu această securitate ce ni se bagă pe gât cu forța. Și aici ajungem la mesajul principal al filmului.

Nu mă voi apuca să explic tot filmul dar ideea principală ar fi că există o organizație ce dorește ca să ia libertatea omului. Și la un moment dat cineva spune ceva de genul: „în timpul celui de-al doilea război mondial am încercat să luăm libertatea oamenilor dar am aflat că ei nu sunt de acord cu asta și te-au creat pe tine (pe Căpitanul America). Așa că am învățat de acolo o lecție și atunci am încercat să îi facem pe oameni să renunțe de bună voie la libertatea lor. Astfel am inventat tot felul de crize, războaie, acte de terorism pentru a-i convinge pe oameni să renunțe la libertate.”

În film există câțiva agenți care luptă împotriva acestei organizații și reușesc să scape lumea de o catastrofă ce urma să se întâmple.

Cred că problema cea mare este că există un mare adevăr în spatele acelui film și din păcate mulți nu îl văd că sunt prea preocupați de astfel de filme cu eroi. Și când spun asta cred că e clar că mă refer la acel guvern global din umbră și la toate aceste măsuri sporite de securitate prin filmare, sateliți și tot felul de cipuri.

Doar că în lumea de azi nu știu dacă exisă astfel de super-eroi să ne apere de inconștienți. Ba mai mult, Dumnezeu încearcă să ne avertizeze în legătură cu aceste probleme prin diferiți oameni. Ba mai mult noi, românii, avem proprii noștri eroi care încearcă să ne avertizeze în legătură cu ce ne așteaptă.

Dacă ne uităm în filmulețul de mai sus vedem că unii părinți spun să primim actele biometrice în tmp ce alții spun să nu le primim. Totuși cred că e important să vedem care sunt părinții care ne îndeamnă să respingem actele cu cip. Urmărind aceasta vom vedea că e vorba de aceiași părinți care au suferit ani grei de temniță în închisorile comuniste pentru Hristos. Și cred că trăind în acel regim care încearca să îi manipuleze în închisori, acești părinți au ajuns mai vigilenți și mai experimentați în anumite lucruri.

Vedem că în aceste filmulețe se pune problema acceptării cip-urilor și problema vremii din urmă. E drept că nu înseamnă că dacă am acceptat actele cu cip sunt deja al Antihristului. Totuși problema e că ni se pune un lanț în jurul nostru și dacă nu ne vom opune de la început s-ar putea să nu mai fim în stare să ieșim. Cum spunea și P.S. Justinian al Maramureșului: încerci să stingi focul de când au apărut primele scântei și nu când deja cartea arde că apoi distrugerile sunt foarte mari.

Cred că e important să nu uităm că acești părinți ce au suferit în temnițele comuniste sunt puțin mai la curent cu diabolicitatea celor care sunt ai vrăjmașului. Nu vrea să zic că ar fi mai puțini sfinți ceilalți părinți ci că unii au o experiență mult mai mare în anumite lucruri. Să nu ajungem la acel cuvânt înfricoșător spus de păr. Nicolae Tănase și anume că vom ajunge să cerem acele cip-uri.

La final un mic filmulțe în care păr. Iustin vorbește de tinerii de azi și de societatea de azi în general:

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s