Canon de rugăciuni

Canon de rugăciuni

Daţi click pe poză ca să o vedeţi separat apoi click pe pagina unde e doar poza pentru a o vedea la mărimea originală ( care e mult mai mare ).

Păr. Serafim a primit acest canon de rugăciuni de la un părinte îmbunătăţit de la Mănăstirea Frăsinei ( Athosul românesc ).

În afară de aceste buchete de rugăciuni mi-a fost recomandat într-un moment de criză să spun de 40 de ori Paraclisul Maicii Domnului şi să aprind 40 de lumânări. Făcând acest canon în mai puţin de 72 de ore ( dacă cineva poate să facă tot într-o zi e şi mai bine ) parcă mintea mi se luminase în problema pe care o aveam şi până la urmă lucrurile s-au rezolvat.

Totuşi, cea mai puternică rugăciune este, bineînţeles, cea făcută cu inima frântă şi smerită.

Anunțuri

112 gânduri despre „Canon de rugăciuni

  • Cred că cea mai importantă rugăciune e să lăsați totul în mâinile lui Dumnezeu. Când v-a considera Hristos de cuviință vă veți găsi duhovnicul. Singura problemă e să nu îl fi găsit deja dar să nu fi deschis ochii la ce în față. Dar totul se rezolvă cu o rugăciune simplă către Dumnezeu și o inimă sinceră.

   În legătură cu canoanele de rugăciune acestea le-am primit și eu de la păr. Serafim Bădilă care și sfinția sa le-a primit de la un părinte de la Mănăstirea Frăsinei. Prin 20 martie aș vrea să mai ajung pe la păr. Serafim și dacă nu uit am să îl întreb despre căutarea dumneavoastră.

  • Am fost recent la Mănăstirea Cășiel și păr. Serafim mi-a spus că trebuie citit în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sf. Ierarh Spiridon și 3 Psalmi (luat în ordine până se termină de citit Psaltirea și apoi început din nou Psaltirea tot cu 3 psalmi).

  • Nu am observat acel canon până acum. Cred că e o greșeală undeva și de fapt trebuie citit zilnic Acatistul Sf. Acoperământ și Paraclisul Maicii Domnului. Ar trebui vorbit cu păr. Serafim și nu știu când voi reuși asta (poate de sâmbătă în 2 săptămâni dar nu sunt sigur).

 1. Daca vreau să mai am un copil pot să țin canonul pt naștere de prunci chiar daca soțul meu numai vrea o așa mare binecuvântare? E păcat? Ce sa fac? M-am rugat sa-l lumineze Maica Domnului insa nu s-a întâmplat! parca nu as renunță …Mai ales că el nu vrea să trăim în curăție…Plus că mă topesc după prunci care-i curăție că îngerii lui Dumnezeu! Iertați .. Doamne ajuta!

  • Personal v-aș recomanda să vă despărțiți de soț. Dar nu sunt nici sfânt, nici preot. Așa că cel mai înțelept ar fi să mergeți la un preot sporit să cereți sfat.

   De unde sunteți? Dacă ați putea merge la Mănăstirea Cășiel (județul Cluj) la păr. Serafim ar fi foarte bine. Dacă nu, căutați un preot de mir de unde sunteți. În general, încercați să evitați să cereți sfaturile ieromonahilor exceptând cazurile în care sunt oameni îmbunătățiți. Pentru oamenii căsătoriți sunt mai de folos preoții de mir decât ieromonahii.

 2. Buna ziua, traiesc in concubinaj , ne dorim amandoi casatorie insa dorinta de a face nunta ori logodna religioasa in fata preotului este mai mare la mine, el motivand ca trebuie sa terminam casa de renovat si apoi restul. In prezent locuiesc cu “socrii”. Ce canon ar fii indicat sa citesc: cel pentru traire in concubinaj ori cel de cununie. Multumesc mult pentru sfat.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s