Canon de rugăciuni

Canon de rugăciuni

Daţi click pe poză ca să o vedeţi separat apoi click pe pagina unde e doar poza pentru a o vedea la mărimea originală ( care e mult mai mare ).

Păr. Serafim a primit acest canon de rugăciuni de la un părinte îmbunătăţit de la Mănăstirea Frăsinei ( Athosul românesc ).

În afară de aceste buchete de rugăciuni mi-a fost recomandat într-un moment de criză să spun de 40 de ori Paraclisul Maicii Domnului şi să aprind 40 de lumânări. Făcând acest canon în mai puţin de 72 de ore ( dacă cineva poate să facă tot într-o zi e şi mai bine ) parcă mintea mi se luminase în problema pe care o aveam şi până la urmă lucrurile s-au rezolvat.

Totuşi, cea mai puternică rugăciune este, bineînţeles, cea făcută cu inima frântă şi smerită.

Reclame

119 gânduri despre „Canon de rugăciuni

  • Cred că cea mai importantă rugăciune e să lăsați totul în mâinile lui Dumnezeu. Când v-a considera Hristos de cuviință vă veți găsi duhovnicul. Singura problemă e să nu îl fi găsit deja dar să nu fi deschis ochii la ce în față. Dar totul se rezolvă cu o rugăciune simplă către Dumnezeu și o inimă sinceră.

   În legătură cu canoanele de rugăciune acestea le-am primit și eu de la păr. Serafim Bădilă care și sfinția sa le-a primit de la un părinte de la Mănăstirea Frăsinei. Prin 20 martie aș vrea să mai ajung pe la păr. Serafim și dacă nu uit am să îl întreb despre căutarea dumneavoastră.

  • Am fost recent la Mănăstirea Cășiel și păr. Serafim mi-a spus că trebuie citit în fiecare zi Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sf. Ierarh Spiridon și 3 Psalmi (luat în ordine până se termină de citit Psaltirea și apoi început din nou Psaltirea tot cu 3 psalmi).

   • Mulțumesc mult pentru ajutor. Dumnezeu sa va rasplateasca si pe părintele Serafim la fel.

 1. Buna seara ce se citeste pentru intoarcerea acasa si ce acatiste se citeste ? multumesc o seara placuta

 2. Ce inseamna la canonul 22 de 3 ori în 40 de zile? Adică de 3 ori pe zi timp de 40 de zile? Mulțumesc mult

  • Nu am observat acel canon până acum. Cred că e o greșeală undeva și de fapt trebuie citit zilnic Acatistul Sf. Acoperământ și Paraclisul Maicii Domnului. Ar trebui vorbit cu păr. Serafim și nu știu când voi reuși asta (poate de sâmbătă în 2 săptămâni dar nu sunt sigur).

 3. Daca vreau să mai am un copil pot să țin canonul pt naștere de prunci chiar daca soțul meu numai vrea o așa mare binecuvântare? E păcat? Ce sa fac? M-am rugat sa-l lumineze Maica Domnului insa nu s-a întâmplat! parca nu as renunță …Mai ales că el nu vrea să trăim în curăție…Plus că mă topesc după prunci care-i curăție că îngerii lui Dumnezeu! Iertați .. Doamne ajuta!

  • Personal v-aș recomanda să vă despărțiți de soț. Dar nu sunt nici sfânt, nici preot. Așa că cel mai înțelept ar fi să mergeți la un preot sporit să cereți sfat.

   De unde sunteți? Dacă ați putea merge la Mănăstirea Cășiel (județul Cluj) la păr. Serafim ar fi foarte bine. Dacă nu, căutați un preot de mir de unde sunteți. În general, încercați să evitați să cereți sfaturile ieromonahilor exceptând cazurile în care sunt oameni îmbunătățiți. Pentru oamenii căsătoriți sunt mai de folos preoții de mir decât ieromonahii.

 4. Buna ziua, traiesc in concubinaj , ne dorim amandoi casatorie insa dorinta de a face nunta ori logodna religioasa in fata preotului este mai mare la mine, el motivand ca trebuie sa terminam casa de renovat si apoi restul. In prezent locuiesc cu “socrii”. Ce canon ar fii indicat sa citesc: cel pentru traire in concubinaj ori cel de cununie. Multumesc mult pentru sfat.

 5. Multumesc eu cu prietenul meu traim necununati si mereu ne certam el este mai mare cu 12 ani decît mine cred .ca nu este alesul meu .Am citit .caci de este mai in vîrsta nu este o binecuvíntare de la Dumnezeu . Ce acatist sa citesc pentru casatorie binecuvîntata?

  • Problema ta nu este vârsta celuilat ci faptul că trăiți necununați.

   Dar dincolo de asta nu înțeleg de ce continuați această relație dacă nu simțiți că are vreun viitor?

   Dumnezeu nu va transforma prin minune o relație plină de certuri într-una puternică. El poate doar să îți dea puterea să lupți să meargă această relație.

   Acum dacă tu nu simți că ai vreun viitor cu acel băiat nu cere lui Dumnezeu ca El să simtă că ai.

   Orice relație ține de a te cunoaște pe tine și pe celălalt și a vedea dacă vă puteți sincroniza. Dacă unul din cei doi nu vrea să se sincronizeze după celălalt, lucrurile vor eșua. Dumnezeu nu forțează pe nimeni așa că această relație depinde în primul rând de amândoi.

   Te imaginezi să duci o viață căsătorită cu acea persoană? Dacă nu atunci termină cu această relație neproductivă.

 6. Nu are rost sa continui aceasta relatie aveti dreptate este absurd. Mai bine singura decit sa fiu ranită emotional .

 7. Buna seara pentru casatorie ce Canon sa citesc am 34 de ani si sunt singura ? Am relatii numai de scurta durata …..o seara binecuvîntata .

  • Aveți acolo „Pentru cununie grabnică”. Pe de altă parte spuneți că aveți doar relații scurte. De ce oare? Atrageți un tip de oameni nepotriviți pentru o relație de lungă durată sau aveți anumite defecte care îi depărtează pe ceilalți? Rugăciunea are nevoie și o schimbare interioară a ființei.

Comentariile sunt închise.