Cuvinte de la Părinți

Am hotărât să pun pe această pagină pe diferiți părinți pe care i-am cunoscut sau pe care i-am descoperit în mediul online și care mi-au părut a fi sporiți duhovnicește. E vorba de părinți care încă trăiesc și care pot fi contactați.

Păr. Nectarie, starețul Mănăstirii Crasna, este un părinte foarte cald și plin de dragoste față de cei din jur. Este un părinte care din tinerețe a simțit chemarea drumului monahismului.Păr. Spiridon este ieromonah la Mănăstirea Petru Vodă. Este un părinte îmbunătățit, un părinte cu studii teologice dar care pune accent nu atât pe studiile teologice cât pe învățătura Sfinților Părinți, un părinte care, deși poate nu e la măsura altor părinți cum ar fi păr. Nectarie sau păr. Serafim, se nevoiește puternic pentru a se dărui cu totul lui Dumnezeu. Mi-a fost duhovnic și l-am simțit ca pe unul din cei mai apropiați oameni ai sufletului meu.
Am făcut o listă cu toate video-urile cu păr. Serafim Bădilă de pe youtube așa că ori de câte ori găsesc un nou filmuleț cu păr. Serafim pe youtube îl voi adăuga în listă.


Părintele Serafim Bădilă – Cuvânt de folos


păr. Serafim Bădilă – interviu Radio ActualitățiAm decis să mai adaug o listă de video-uri cu un alt păr. Serafim. De data aceasta e vorba de un părinte din SUA și anume de păr. Serafim Cardoza. Este un fost protestant care, după întâlnirea cu păr. Serafim Rose, s-a convertit la Ortodoxie. În lista de mai jos sunt mai multe înregistrări în care păr. Serafim explică unui pastor protestant ( și telespectatorilor ) învățăturile Ortodoxe. Mi-e plăcut mult de acest părinte deoarece prin felul lui de a comunica îți inspiră acel har ce l-au avut Părinții și în care învățăturile Ortodoxe nu erau explicate sec ci erau explicate prin dragoste. Vizionare plăcută.

Anunțuri

3 gânduri despre „Cuvinte de la Părinți

  1. Doamne ajuta! Mi-ati acut o bucurie asa mare postand atatea lucruri frumoase despre parintele nostru drag! VA multumesc. probabil ne si cunoastem din vedere.
    O seara cu bucurie,
    Lore

  2. ‘America’s best kept secret: the Orthodox Church’ …As zice ‘world’s best kept secret’.

    Foarte frumoase si interesante, ambele postari. Amandoi parintii sunt asa…draguti si intelepti si datatori de liniste si incredere!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s